Éhezők viadala

Sziasztok!
Az Éhezők viadala az egyik kedvenc könyvem. Ez egy trilógia, de én csak az első rész eseményeit írom le. Már tervbe van véve, hogy a filmet is megnézzem...

A könyv az USA elpusztult romjain játszódik, ahol a Kapitólium 13 körzetet hozott létre. Minden körzetnek megvan a maga szerepe, de nem mimdenki elégedett. Lázadás tör ki, és a 13. körzet elpusztul.
             A könyv Katniss Everdeen életét mutatja be. Katniss a 12. körzetben él, ahol szénbányászattal foglalkoznak. Apja bányabalesetben halt meg, anyjával és húgával a Peremen élnek, a körzet legszegényebb részén. Idén az 74. Éhezők Viadalán már a húga is részt vesz . A viadal lényege, hogy a 12 körzetből egy fiút és egy lányt kihúznak, és beküldik őket egy arénába, ahol a Viadal lesz. Csak egy győztes lehet, a többiek meghalnak. Katniss neve 47-szer vana gömbben, mert így kapnak plussz ételt, Primé, a hugáé csak egyszer. A sorsolás napján Prim nevét húzzák ki, de Katniss jelentkezik helyette. A fiúk közül Peeta megy. A mentoruk egy részeges ember. Hármuk közül ketten térnek vissza. 

Véleményem: Katniss személyisége nagyon tetszett, hamar összeolvadtam a szerepével.  Maga a könyv érthető, egy szálon fut a cselekmény. Ha vannak olyan dolgok, amiket elsőre nem értesz, ne aggódj, a történet előrehaladtával mindent megértesz.


Megjegyzések

Ezek is érdekelhetnek:

Monique Roffey: A sziget sellője | értékelés