Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Hellóka!
       



Ezt a könyvet, aminek a címét fentebb látjátok, Ransom Riggs írta. Los Angelesben él. Készített pár Díjnyertes kisfilmet, másodállásban blogger és újságíró. Ez az első regénye, aminek már a második része is megjelent.

Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen legyen ez bármilyen valószínűtlen is talán még mindig élnek. Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.

Véleményem: Imádtam ezt a könyvet! Megvan benne minden, még egy aprócska szerelmi szál is végigfut a történeten. Néhol kicsit talán horror beütése lehet a képek miatt, és voltak olyan részek, ahol betojtam a félelemtől, de ettől függetlenül mindenkinek ajánlom. Najó, 10 éven felülieknek.




Megjegyzések

Ezek is érdekelhetnek: