Jennifer E. Smith-Vajon létezik szerelem első látásra?

                                              

    Nehezen estem neki a könyvnek, mert azt hittem valami nyáladzós hülyeség lesz, de kellemesen csalódtam. Nagyon tetszett a történet, a karaktetek meg úgy minden. Szuper könyv. :)

Fülszöveg
Négy perc általában alig valamire elegendő ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat? A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a JFK repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még soha nem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól Hadley-é pedig a 18A-ra. A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól a családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőz arról, hogy az igaz szerelem akkor talál rád, amikor a legkevésbé számítasz rá. 



Hadley szülei elváltak, és apukája most fog összeházasodni az új "nővel". Hadley még nem találkozott vele, csak telefonon beszéltek, de egyáltalán nem szimpatikus neki az új mostohaanyja,  ami nem meglepő. :)  Hadley elindul az apukája esküvőjére, pedig egyáltalán nem akar menni. Mikor odaér a reptérre, az orra előtt zárják be a kapukat. Négy perccel lekéste a gépet, így a következő járattal fog menni, de az nem biztos,hogy odaér az esküvőre. Igazán különös módon megismerkedik egy fiúval, aki ugyanarra a gépre fog felszállni, és majdnem egymás mellé szól a jegyük. Innen kezdődnek az izgalmak... Vajon Hadley odaér az esküvőre? És mi lesz azzal a helyes sráccal akivel a repülőn megismerkedett? Lesz közöttük valami?
***
Hadley karaktere rengeteget változik a történet alatt, és folyamatosan ébred rá, hogy mi is történik vele. Ő a kedvenc szereplőm a könyvből. 

Ajánlom, hogy elolvasd, mert izgalmas könyv, érdekes fordulatokkal. Ha magad alatt vagy olvasd el, jobb kedvre derülsz! ;)

Megjegyzések

Ezek is érdekelhetnek:

Monique Roffey: A sziget sellője | értékelés