Meg Gabot - Jinx

Jinx-A neveletlen hercegnő írójától


Az írónő él és virul
Barátnőm sózta rám a könyvet, hogy olvassam el. Először nem nagyon akarództam elolvasni, de végül neki álltam. Hát, nem bántam meg. Nagyon imádtam a történetet
***
Ha van dolog a világon, amit Jean Honeychurch jobban gyűlöl, mint a nevét (Nem Jean Marie, nem Jeanette, hanem egyszerűen csak… Jean), akkor az a túlságosan is találó beceneve, a Jinx.
A Jinx ugyanis átkot jelent, olyan átkot, ami balszerencsét hoz. A balszerencséje pedig mindenhova követi, bárhová is megy - pontosan ezért is olyan boldog, hogy a nagynénjéhez és a nagybátyjához költözhet New Yorkba. Talán ha a fél országot átutazta, végre gátat vethet a kellemetlen eseményeknek. Vagy ha azt nem is, legalább elmenekülhet a felfordulás elől, amit odahaza, a kisvárosban okozott. De a baj New Yorkban is megtalálja Jinxet, s érkezése az unokahúgának, Torynak is komoly problémákat okoz, aki a legkevésbé sem örül, hogy a család fekete báránya éppen náluk ütött tanyát. A gyönyörű és elbűvölő Torynak veszélyes titka van... Jinx kénytelen rájönni, hogy nem a balszerencséje elől menekül. Valami sokkal baljóslatúbb ok áll a dolgok háttérében… és könnyen lehet, hogy az átok - ami születése óta sújtja Jinxet -  az egyetlen dolog, ami a szükség órájában megmentheti az életét.
***
Ez egy olyan lányról szól, aki felettéb balszerencsés, ezért a beceneve Jinx. Nemtudni miért, a nagynénjéhez költözik, aminek örül,mert mát rég látta az unokatestvéreit. Mikor megérkezik, csak a gardedám nyit ajtót, ugyanis másnapra várták.
A könyv alatt sok érdekes dolog derül ki. Az unokahuga drogozik, és boszorkánynak képzeli magát. Feltűnik egy helyes fiú is, akinek viszont a gardedám hölgy tetszik. Jinx nem bánja, bár szíve mélyén szereti a fiút.
***
Nagyon tetszett a könyv. Volt benne minden ami kell. Boszorkányság, romantika, elfogadás, és sorolhatnám még jó sokáig, de úgyse olvasnátok végig. ;)
Na szóval. Ez egy baromi jó könyv. Olvassátok el.

Megjegyzések

Ezek is érdekelhetnek:

Monique Roffey: A sziget sellője | értékelés