Waiting on Wednesday #3


Sziasztok! 
Ez egy heti bejegyzés, amit Jill indított el, és akik csatlakoznak hozzá minden szerdán (vagy mikor géphez kerülnek, azon a szerdán) közzétesznek egy bejegyzést, amiben bemutatnak egy olyan könyvet, amit már nagyon várnak. 


Paula Hawkins: A lány a vonaton

The Girl on the Train



 XXI. Század,· 2015 keménytáblás · ISBN: 9786155373626 · Fordította: Tomori Gábor 


Rachel catches the same commuter train every morning. She knows it will wait at the same signal each time, overlooking a row of back gardens.
She’s even started to feel like she knows the people who live in one of the houses. ‘Jess and Jason’, she calls them. Their life – as she sees it – is perfect. If only Rachel could be that happy.
And then she sees something shocking. It’s only a minute until the train moves on, but it’s enough.
Now everything’s changed. Now Rachel has a chance to become a part of the lives she’s only watched from afar.
Now they’ll see: she’s much more than just the girl on the train…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Megjelenés időpontja: 2015. május 25.
Ritkaság, hogy egy könyv vezesse több országban egyszerre, szinte az összes fontos sikerlistát. A New York Timesét és a BarnesandNoble-ét, például. Az végképp szokatlan, hogy ezt egy debütáló író tegye.
2015 elején Paula Hawkins regénye berobbant az angolszász piacokra. Ahogy Stephen King fogalmazott, ebben a történetben csak fokozódik és fokozódik a feszültség. Nem véletlenül hasonlítják Hitchkockhoz és Agatha Crhristie-hez az írót, a Gone girlhez a történetet.
Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra.
És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad, de ennyi elég.
A pillanat mindent megváltoztat. Rachel immár részese az életüknek, melyet eddig csak messziről szemlélt.
Meglátják; sokkal több ő, mint egy lány a vonaton!

Hogy miért is várom én ezt a könyvet annyira? Nem tudom. Tetszik a történet, és én is ingázó vagyok. Akár velem is megeshetnek ezek a dolgok, hisz minden megtörtént velem, ami a fülszövegben le van írva. Kivéve az a dolog, ami megváltoztatja Rachel életét. Izgalmasnak ígérkezik, és a krimiket alapjáraton is szeretem, pont ezt hagynám ki? Meg anyumnak is megvehetem, szereti Agatha Crhristie regényeit, és akit hozzá hasonlítanak, csak jó író lehet. Alig várom már ezt a kötetecskét! Már kész a helye a könyvespolcomon! :)

Megjegyzések

  1. I have heard so much about this book but havent read it yet. Hope you will enjoy it when you get to reading it :)
    Lucia @Reading Is My Breathing

    VálaszTörlés
  2. I have this book on my shelf, but I have a few review books to read before I get to it!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ezek is érdekelhetnek:

Karácsonyi ajándék - letölthető könyvjelzők