Jön az Ivan az egyetlen folytatása!

Katherine Applegate ifjúsági regényei igazi csodák, valamiért itthon mégsem annyira elterjedt az olvasók között. Az egyik kedvenc könyvemet is ő írta, aminek nemsokára megjelenik angolul a folytatása!

Az első regényben a főszereplő Ivan, az ezüsthátú művészgorilla. Egy bevásárlóközpontban tengeti életét, ahova egyik nap egy új állat érkezik, Ruby, a kiselefánt. Az új jövevény ráébreszti Ivant a bezártságára, és már csak rajta múlik, hogy jobbra tudja-e fordítani a sorsukat.

Az írónő egy igazán komoly témához nyúlt, de olyan szerettetljesen meséli el, hogy egyszerre képes megnevettetni és megsiratni minket Ivan szavaival elmesélt történettel. 

Ennek a csodának érkezik Amerikában a folytatása, amiben Bob, a kóbor kutyus (Ivan és Ruby barátja) testvérét indulnak megkeresni.


Íme az angol fülszöveg általam fordított verziója:

Bob veszélyes útra indul, hogy megkeresse rég elveszett húgát, a két legjobb barátja segítségével, Ivannal és Rubyval. Ahogy fogy az idő, és egy hurrikán egyre közelebb ér hozzájuk, Bob sosem látott bátorsággal áll az út előtt és megismeri a barátság és család igazi jelentését.

A regény május ötödikén jelenik majd meg. Goodreadsen az előovasók alapján egyelőre 4,66-on áll az ötös skálán, ami igazán kiemelkedő.

Ha a folytatás kicsit is hasonlítani fog az első regényre, akkor garantálom, hogy nem csalódunk majd benne!

Remélem a Maxim kiadó ezt is el tudja majd hozni nekünk, ha nem is idén, de a közeljövőben.

Vanda

Megjegyzések

Ezek is érdekelhetnek:

Monique Roffey: A sziget sellője | értékelés